Vragen?

Mengen

Compatibilizer & Bindmiddel

Yparex® biedt een brede waaier aan maleaat-polyolefinegebaseerde bindmiddelen en compatibilizers. Deze producten zijn zeer effectief als het gaat om de verbetering van de prestaties van samenstellingen en met vezels en mineralen gevulde composietmaterialen.

Compatibilizers
De amfifiele (een combinatie van hydrofiel of waterminnend en lipofiel of vetminnend) aard van de Yparex® producten maakt ze bijzonder geschikt voor toepassingen als polymeercompatibilizers voor multicomponentsystemen. Elke mogelijke combinatie van een (an)organisch pigment, een mineraal vulmiddel, metaaldeeltjes en olefinische harsmatrixen kan baat hebben bij het dispergerende vermogen van Yparex® producten. De toevoeging van Yparex® verbetert de verspreiding van kleurpigmenten in kleurconcentraten.

Bindmiddelen
De toevoeging van slechts een paar percent Yparex® bindmiddelen leidt tot een aanzienlijke toename van de gekerfde en niet-gekerfde slagvastheidseigenschappen van met vezels versterkte polyolefine materialen. De portfolio omvat een brede waaier aan polymere ruggengraten, zowel in PE als in PP, waardoor ze geschikt zijn voor een brede waaier aan samenstellingen en composietmaterialen.
Het is van groot belang dat bindmiddelen een neutrale kleur hebben. De Yparex® bindmiddelen presteren uitstekend op kleurgebied. De witheidsindex en de geelheidsindex behoren tot de beste in de industrie. 

Nieuwe Yparex® materialen 
Modificatie van polymeren vormt de kerncompetentie van het Yparex® team. Het team kan daarvoor bogen op tientallen jaren ervaring. Er worden constant nieuwe materialen onderzocht om te bekijken of die zich lenen voor toevoeging aan de portfolio. Op vraag van de klant kunnen specifiek voor die klant compatibilizers worden geproduceerd.
Vraag een Yparex® expert
Mengen
Mengen
Download brochure Download brochure
Vul hieronder uw gegevens in, u ontvangt dan binnen enkele ogenblikken de brochure via e-mail.