Vragen?

Bouw & Constructie

Voor de bouw- & constructie-industrie biedt Yparex® harslijmproducten voor gelaagde buistoepassingen, coating voor stalen pijpleidingen, kabelmantels en bekledingspanelen. 
 
Gelaagde buizen
 
Sanitair- en verwarmingsbuizen (aluminiumcomposietleidingen)
Voor gelaagde composietleidingen voor sanitair warm en koud water en/of stralingsverwarmingssystemen worden combinaties van PE-RT of gecrosslinkte PE en aluminium gebruikt. Yparex® is de technologie die het mogelijk maakt binnen deze structuren het beste van zowel metalen als polymeren te combineren door een optimale mate van aanhechting te bieden binnen een breed temperatuurbereik.
 
Vloer- en wandverwarming/koeling (barrièrebuizen)
Combinaties van PE met EVOH bieden de juiste zuurstofbarrière-eigenschapen en de juiste mechanische sterkte voor gebruik binnen in de vloer ingebouwde verwarmingsbuizen. Als bindmiddel biedt Yparex® uitstekende aanhechting en duurzaamheid op lange termijn, ook bij constant wisselende temperaturen.
 
Gelaagde koperen buizen
Ontwikkelingen op de markt voor koperen buizen hebben geleid tot de vraag naar een speciale harslijm die de aanvankelijke sterke hechtkracht langdurig behoudt, in het bijzonder bij hoge temperaturen (tot 95°C).
Een drielaagse structuur van Cu / Yparex 9403 M / PE biedt een aanzienlijke kosten- en gewichtsbesparing in vergelijking met traditionele massieve koperen buizen voor toepassingen zoals sanitair warm en koud water. Voor deze toepassingen biedt Yparex® sterke hechtkracht binnen een breed temperatuurbereik, zodat duurzaamheid op lange termijn verzekerd is. 
 
Coating voor stalen pijpleidingen
Stalen pijpleidingen voor olie- en gastransport vereisen optimale bescherming tegen corrosie en verwering. Een drielaags systeem met een epoxy basiscoating / Yparex / een polyolefine toplaag biedt een hoge mate van corrosiebescherming voor deze ruwe veldtoepassing, terwijl de lange levensduur van de pijpleiding verzekerd wordt. 
 
Wandbekleding 
In de moderne architectuur wordt in constant toenemende mate gebruikgemaakt van aluminiumpanelen voor de decoratie van de buitenwanden van gebouwen. Om de kosten en het gewicht onder controle te houden, worden deze bekledingspanelen steeds vaker ontworpen als en uitgerust met lichtgewicht sandwichpanelen, bestaande uit een vijflaagse structuur: aluminium / Yparex / gevulde PE / Yparex / aluminium. Deze structuur biedt een uitstekende esthetiek, een laag gewicht, lage kosten en een hoogkwalitatieve bekledingsoplossing.
 
Kabelmantels
De hoogspannings- en extrahoogspanningskabels van vandaag zijn meestal multimateriaalconstructies van metalen, polymeren en vulmiddelen. De kabels moeten optimaal tegen binnendringend vocht worden beschermd. Om aluminium kabelmantels naar behoren met de externe PE-coating te verbinden, is een betrouwbaar hechtmiddel cruciaal. Gelukkig heeft Yparex® blijk gegeven van optimale prestaties onder strenge testomstandigheden – omstandigheden die de omgeving nabootsen waar deze kabels in werkelijkheid aan worden blootgesteld.
Vraag een Yparex® expert
Bouw & Constructie
Bouw & Constructie
Download brochure Download brochure
Vul hieronder uw gegevens in, u ontvangt dan binnen enkele ogenblikken de brochure via e-mail.