Vragen?

Geschiedenis

Het merk Yparex is in 1993 in Nederland opgericht door DSM. Op dat moment beschikte DSM al over aanzienlijke ervaring in met maleïnezuuranhydride gemodificeerde polymeren, een ervaring die terugging op 1989. De productie vond plaats binnen de faciliteit DSM Specialty Compounding in Genk, België. 

Verdere commercialisering van Yparex® vond plaats in de jaren die volgden. Al snel werden gespecialiseerde klassen ontwikkeld en aangeboden om op de behoeften van de snelgroeiende markt voor gelaagde buizen in te spelen. Veel van de klassen die in deze periode werden ontwikkeld, worden nog altijd door meerdere klanten gebruikt.

In 2001 verhuisde de activiteit van Yparex® intern naar de afdeling DSM Engineering Plastics. Het bedrijf deed op dat moment afstand van zijn polyolefine activiteiten. Bij Engineering Plastics droeg Yparex bij aan de groei van de activiteit Akulon® Polyamide voor gelaagde barrièrefilms. Daarnaast maakte Yparex® zich de uitgebreide kwaliteitsfilosofie van Engineering Plastics volledig eigen.

Een tiental jaar later, in april 2011, nam Resin (Products & Technology) BV, gevestigd in Enschede, Nederland, de activiteit Yparex® over van DSM. Er werd een nieuw bedrijf opgericht met de naam Yparex B.V. 
 
Resin (Products & Technology) BV en Yparex BV waren aanvankelijk aparte ondernemingen binnen de RESIN Group of Companies. Na de fusie tussen beide bedrijven zijn de culturen met elkaar vergroeid. In de voorbije jaren hebben Resin (Products & Technology) BV en Yparex BV samen sterk geïnvesteerd in de uitbreiding van hun operaties en dienstverleningscapaciteit om hun respectievelijke wereldwijde klantenbestand efficiënter van dienst te kunnen zijn. In 2017 besloten de twee ondernemingen onder een nieuwe naam verder te gaan: THE COMPOUND COMPANY. De Compound Company heeft 2 productmerken: EcoForte® kunststof prestatiematerialen en Yparex® extrudeerbare harslijmproducten.
 
Klantgerichtheid, productontwikkeling en flexibele productie vormen de drijvende kracht achter The Compound Company.
Vraag een Yparex® expert